Fontanafredda Pradalupo Roero Arneis
- Wijnhuis Fontanafredda
- 2022
- Land Italie
- Regio Piemonte
- Inhoud 0,75L
- Alcoholpercentage 14
- Druif Arneis
- Prod-nr: 012707
-
Per 6 flessen:€ 17,95 p.s.
Verzending binnen circa 2 werkdagen.
Gratis verzending met PostNL bij 6 flessen van deze wijn of bij € 100!
Fontanafredda Pradalupo Roero Arneis
Deze witte wijn uit Piëmonte is gemaakt van de druif Arneis, die helemaal met de hand wordt geoogst en geselecteerd. Om er voor te zorgen dat alleen het beste sap in deze witte Pradalupo terecht komt. Hierdoor krijgt hij in de geur een prachtig boeket van bloemen, witte druif, anijs en een vleugje citroen. De smaak is betoverend van deze Fontanafredda, lekker klein fris tinteltje met smaken van rijpe appel, een hint anijs, en witte druiven.
Biologische duurzame wijnbouw van Fontanafredda
Sinds 1858 heeft het landgoed en de wijnmakerij Fontanafredda een belangrijke rol gespeeld bij de groei en het internationale bewustzijn van Barolo. Daarnaast komt het wijnbedrijf op voor duurzaamheid en maatschappelijke betrokkenheid in de Langhe-regio van Piemonte. Oscar Farinetti staat aan het roer van Fontanafredda en heeft een portfolio van wijnen opgebouwd die de diepte en de diversiteit van de Langhe tot uitdrukking brengen. De wijnen worden gemaakt van druiven die worden gekweekt uit biologische en duurzaam beheerde wijngaarden. Het 250 hectare grote landgoed in Serralunga d’Alba is het grootste aaneengesloten wijndomein in de Langhe en omvat 247 hectare wijngaarden, 30 hectare bos en 10 hectare waarop de kelders en dorpsgebouwen liggen. De wijngaarden zijn op het oosten en westen aangeplant op zandgrond, rijk aan gele, kalkhoudende mergel op een hoogte van 200 tot 300 meter.Het vinificatie proces van Pradalupo
De druiven voor deze Pradalupo worden geoogst in manden van 20 kilo. 50 procent wordt ontdaan van de steel, geplet en onderworpen aan een koude maceratie gedurende 24 uur. Na de maceratie worden de druiven zacht geperst. De overige 50 procent van de druiven wordt direct in de persen gedaan voordat ze worden geplet. De eerste persing wordt door een zachte persing van de huid gescheiden. De most verkregen uit deze twee vinificatiemethoden wordt apart bewaard in roestvrijstalen tanks bij gecontroleerde temperatuur, waar de fermentatie voor beide wordt uitgevoerd bij een lage temperatuur. Na de gisting wordt de wijn gecombineerd en bewaard op een koele 5 graden, om malolactische gisting te voorkomen.De wijn wordt vier tot vijf maanden gerijpt in roestvrijstalen tanks bij lage temperaturen op zijn fijne droesem, om de aroma's en body te versterken. De wijn is vervolgens koud gestabiliseerd en voor de zomer gebotteld.
24,95
Per fles: € 24,95
69,95
Per fles: € 69,95
12,95
Per fles: € 12,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
17,95
Per fles: € 17,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
18,95
Per fles: € 18,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
18,95
Per fles: € 18,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
20,95
Per fles: € 20,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
27,95
Per fles: € 27,95
29,95
Per fles: € 29,95
41,95
Per fles: € 41,95
54,95
Per fles: € 54,95
54,95
Per fles: € 54,95