Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria
- Wijnhuis Santa Tresa
- 2021
- Land Italie
- Regio Puglia
- Inhoud 0,75L
- Alcoholpercentage 13.5
- Druif Nero d'Avola
- Prod-nr: C35270
-
Per 6 flessen:€ 12,95 p.s.
Verzending binnen circa 2 werkdagen.
Gratis verzending met PostNL bij 12 flessen van deze wijn of bij € 100!
Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria
Wijnen van Cerasuolo di Vittoria zijn hoge kwaliteitswijnen die erg bijzonder zijn. Het is tot nu toe de enige DOCG op Sicilië. De blend bestaat uit 60 procent Nero d’Avola, waarvan 15 procent licht gedroogd op de wijnstokken, volgens de Appassimento-methode en 40 procent Frappato. De Nero d’Avola zorgt voor de rijkdom, structuur en intensiteit in het glas terwijl de Frappato zorgt voor finesse en frisheid. Deze combinatie maakt deze twee druivenrassen zo bijzonder voor deze wijn.
Handmatige oogst voor Santa Tresa Cerasuolo di Vittoria
Santa Tresa is een van de oudste en ook beste wijnmakerijen van Sicilië. Ze produceren wijnen van inheemse druivensoorten van topkwaliteit uit Vittoria. De druiven profiteren hier van de ideale weersomstandigheden. De wijngaarden genieten van de Siciliaanse zon en een verkoelende zeebries, ver genoeg van de zee. Het resultaat zijn biologische wijnen met een ultieme expressie van de druivensoorten.Zodra ze het hoogtepunt van rijpheid hebben gereikt wordt elke druivensoort afzonderlijk van elkaar met de hand geoogst. De druiven worden zorgvuldig in kleine bakjes van 15 kilo gedaan en naar de wijnmakerij gebracht. Na een zeer zachte ontsteling worden de Nero d’Avola-druiven gefermenteerd in Slavonische eikenvaten, bij ongeveer 18-24 graden. Zodra de gisting is voltooid, blijft het sap ongeveer 15 dagen op zijn schil. Nadat het van de schil is gescheiden, wordt het teruggeplaatst in eikenhouten vaten, waar malolactische gisting op natuurlijke wijze plaatsvindt.
12 maanden houtlagering voor Cerasuolo di Vittoria
De Frappato wordt gefermenteerd in roestvrijstalen tanks bij een temperatuur van 18-20 graden, koeler dan voor de Nero d'Avola om de fruitige tonen te behouden. Na fermentatie blijft het sap 8-10 dagen op de schil, waarna malolactische fermentatie plaatsvindt. Zodra de malolactische gisting is voltooid, worden de wijnen gemengd om de nieuwe Cerasuolo te creëren, waarvan het merendeel wordt gerijpt op eiken waarvan ongeveer 15% gerijpt in Franse eikenhouten barriques. De veroudering van eikenhout duurt ongeveer een jaar. Cerasuolo betekent letterlijk kersenrood en dat is ook hoe deze wijn in het glas schittert. In de neus merken wij kersen en karamel op. De smaak is mondvullend met een uitstekende structuur, zachte tannines en een lange afdronk.7,95
Per fles: € 7,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
7,95
Per fles: € 7,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
7,95
Per fles: € 7,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
7,95
Per fles: € 7,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
9,95
Per fles: € 9,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
9,95
Per fles: € 9,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
10,95
Per fles: € 10,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
11,95
Per fles: € 11,95
Alleen per 6 flessen te bestellen
12,25
Per fles: € 12,25
Alleen per 6 flessen te bestellen
12,95
Per fles: € 12,95
Alleen per 6 flessen te bestellen