Alle Champagne kopen
In de meest noordelijke wijnstreek is het in de zomer erg warm met veel zon, terwijl het er in de winter flink kan vriezen. Door het wisselvallige klimaat kan het nog best lastig zijn om druiven te kweken. De bodem bestaat voornamelijk uit kalk, wat perfect is voor Champagne. Dat komt omdat het overdag de hitte opvangt en in de nacht weer loslaat. En dat is ideaal voor de wijnstokken. Vijf druivensoorten zijn voor de champagne productie toegestaan en dat zijn Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier, Pinot Blanc, Arbane en Petit Meslier.
Diversiteit dankzij vijf Champagne regio’s
De Champagnestreek bestaat uit vijf regio’s, waarbij elke regio zijn eigen bekende huizen, dorpen en druivensoorten hebben. Te beginnen met Montagne de Reims. Deze regio ligt tussen Reims en Epernay en de hoofdrol is weggelegd voor de Pinot Noir. Een van de grootste spelers in deze streek is Louis Roederer die als sinds 1760 grootse Champagnes op de markt brengt. Dan hebben we ook nog de regio Côte des Blancs, waar de Chardonnay veelvuldig op de hellingen aangeplant staat. Het wereldberoemde en populaire huis Moët & Chandon vinden hier hun thuisbasis. In het zuiden vinden we de regio Côte de Sezanne waar ook de Chardonnay helemaal haar plek gevonden heeft. Maar het rijpingsproces is compleet anders, waardoor de wijnen fruitiger, voller en rijper kunnen worden. Een mooi voorbeeld is de Palmer & Co Blanc de Blancs Champagne, waarbij de blend wordt aangevuld met Chardonnay uit Côte de Sezanne voor een voller resultaat. Met een oppervlakte van 7650 hectare wijngaarden is de belangrijkste regio de Côte des Bar, die jaarlijks een kwart van de wereldwijd verkochte champagneflessen produceert. Tot slot hebben we de regio Vallee de la Marne. In deze regio groeit veel Pinot Meunier druiven. Dankzij de perfecte ligging en conditie groeien de druiven snel.Verfijnde bubbels dankzij Methode Traditionelle
De techniek die gebruikt wordt om de bubbels waar wij zo dol op zijn te produceren heet Methode Traditionelle. Deze methode wordt over de hele wereld aangehouden om de mousserende wijnen te maken. Om een officiële Champagne te maken moet het niet alleen uit de Champagne regio komen, maar ook precies deze methode volgen. Een licht mousserende wijn van het vat moet naar de fles, waarna er nog gist, rietsuikerwijn en eventueel citroenzuur wordt toegevoegd. Door deze ingrediënten gaat de gisting van de wijn verder op de fles. Deze tweede gisting moet precies 60 dagen duren waarbij de half van de fles naar beneden moet liggen. Tot slot wordt de fles aangevuld met mousserende wijn en eventueel nog wat extra rietsuikerwijn. En dan mogen we spreken van een Champagne.229,49
Per fles: € 229,49
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
54,95
Per fles: € 54,95
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
49,95
Per fles: € 49,95
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
205,00
Per fles: € 205,00
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
26,79
Per fles: € 26,79
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
37,29
Per fles: € 37,29
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
64,95
Per fles: € 64,95
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
67,95
Per verpakking: € 67,95
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
30,29
Per fles: € 30,29
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
37,50
Per verpakking: € 37,50
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
39,95
Per fles: € 39,95
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!
62,95
Per fles: € 62,95
Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!