PostNL Thuiswinkel Waarborg Nix 18
8.8 van 10 uit 7.504 beoordelingen!
Nix 18 Thuiswinkelwaarborg

Bardos wijn kopen of bestellen

Spaanse wijnen. Wie is er nou niet gek op. Veel mensen denken direct aan Rioja, maar het land heeft zoveel meer te bieden. Kijk nou eens naar de wijnen uit Ribera del Duero, gelegen in de binnenlanden van dit gigantische land. Een plek waar mooie wijnen gecreëerd worden, onder andere bij Bardos. Heerlijke wijnen voor een eerlijke prijs. Daar houden wij van.

De Bardos wijn uit Spanje

Wijnhuis Bardos heeft als thuishaven het Iberisch Schiereiland. In Spanje worden apenlijk de wijnen gemaakt met karakter. Met temperament. Met kracht. Zo ook de wijnen van Bardos. De Spaanse wijnen kennen een internationale interesse. Vooral de wijnen uit het Rioja gebied, Noord-Spanje kennen populariteit. Echter is de ontwikkeling snel gegaan in de Spaanse wijn bouw en worden steeds meer toonaangevende wijngebieden ontdekt. Dit is tevens het geval geweest met Ribera del Duero, de thuis van vele mooie wijnhuizen waaronder Bardos.

Ribera del Duero ligt iets boven de Spaanse hoofdstad Madrid. Een bruisende metropool waar altijd iets gebeurd. We rijden de stad uit gaan kaarsrecht richting het noorden. Het duurt even maar na een kleien twee uur komen wel in een totaal andere wereld. Pittoresk en haast idyllisch. Welkom in Ribera del Duero, het land van de karaktervolle wijnen.

De wijngaarden van wijnhuis Bardos

Op de wijngaarden, die op de mooiste plekjes liggen, is een bijzonder klimaat. Doordat de wijngaarden echt in de binnenlanden liggen, krijgen de druiven ontzettend veel zon en gedurende de zomer koelt het nauwelijks af. Daarom heeft wijnhuis Bardos heer de Tinto del Pais aangeplant. Deze druif lijkt onbekend, echter betreft het hier de lokale variant op de tempranillo die bijzonder goed tegen de extreme hitte kan. Dat Bardos een moderne insla heeft, is ook te ontdekken o ede wijngaarden: zelfs de Cabernet Sauvignon heeft een plek hier.

De mooiste wijnen van Bardos

Bardos staat voor top wijnen uit Ribera del Duero. Voor een krachtig exemplaar is Bardos Romantica Ribera del Duero een aanrader. Voldoende kracht, maar toch vriendelijk genoeg om lekker samen op de bank op te drinken. Lekker alledaags met pit. Daar houden wij van. Voor degene die iets complexer wil, is Bardos Reserva Ribera Del Duero het devies. De kleine toevoeging van Cabernet Sauvignon in combinatie met de houtlagering geeft het geheel bijna een vlezige smaak.

Bardos Verdejo Rueda

  • Spanje - 2023
  • Verdejo

8,89

Per fles: € 8,89

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

13,89

Per fles: € 13,89

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

Bardos Reserva Ribera del Duero

  • Spanje - 2018
  • Cabernet Sauvignon, Tinta del pais

17,79

Per fles: € 17,79

Vóór 16u besteld, zelfde werkdag verzonden!

PerfecteWijn.nl Top 3

Speciaal geselecteerd voor de echte wijnliefhebber

Barasasso Appassite

  • NU 24.72% KORTING
    t/m 30-10-2024
  • Italie - 2023
  • Montepulciano, Primitivo, Sangiovese

7,49

Per fles: € 9,95 NU: € 7,49

Butter & Wood Chardonnay Grande Reserve

  • Frankrijk - 2022
  • Chardonnay

9,95

Per fles: € 9,95

Bioldo Bio Vegan Asolo Prosecco Superiore OP=OP

  • NU 23.83% KORTING
    t/m 30-10-2024
  • Italie
  • Glera

7,99

Per fles: € 10,49 NU: € 7,99