Barbera

40 producten

Rood
barbera-d-alba-peiragal-marchesi-di-barolo
32 , 9 5

Marchesi di Barolo Barbera d'Alba Peiragal
Italie, 2020, Barbera

Vóór 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!

Rood
batasiolo-barbera-d-asti-docg-sabri
17 , 9 5

Batasiolo Barbera D'Asti Sabri
Italie, 2021, Barbera

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Rood
batasiolo-barbera-d-alba-doc-sovrana
21 , 9 5

Batasiolo Barbera D'Alba Doc Sovrana
Italie, 2021, Barbera

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Rood
borgogno-barbera-d-alba-doc
23 , 9 5

Borgogno Barbera D'Alba
Italie, 2022, Barbera

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Rood
vajra-barbera-d-alba
20 , 9 5

Vajra Barbera D'Alba
Italie, 2023, Barbera

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Rosé
Teaser label
costaripa-rosamara-rose
15 , 9 5

Costaripa RosaMara Rose
Italie, 2023, Groppello, Marzemino, Sangiovese, Barbera

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Rood
braida-montebruna-barbera-d-asti
23 , 9 5

Braida Montebruna Barbera d'Asti
Italie, 2020, Barbera

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Rood
il-baciale-monferrato-braida
23 , 9 5

Braida Il Baciale Monferrato
Italie, 2020, Barbera, Pinot Nero, Cabernet Sauvignon, Merlot

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Rood
vajra-langhe-rosso-doc
14 , 9 5

Vajra Langhe Rosso DOC 2023
Italie, 2023, Nebbiolo, Dolcetto, Barbera, Freisa, Pinot Noir

Vóór 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!

Rood
san-nicolao-barbera-d-asti-terredavino

Vóór 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!

Rood
rure-barbera-d-asti-marchesi-de-barolo
15 , 9 5

Marchesi di Barolo Rure Barbera d'Asti
Italie, 2022, Nero d\Avola, Barbera

Vóór 16:00 besteld, dezelfde werkdag verzonden!

Rood
raimonda-barbera-d-alba-fontanafredda
18 , 9 5

Fontanafredda Raimonda Barbera d'Alba
Italie, 2022, Barbera

Verzending binnen circa 2 werkdagen.

Barbera

Barbera wijn kopen of bestellen

De Barbera is bekend geworden in Noord Italië namelijk Piëmonte. Daar heeft hij zijn eer wel verdient en we zien de druif nu veel meer terug in Italië. Bekende streken waar de druif onder ander groeit zijn de Barbera d’Alba en Barbera d’Asti. De geschiedenis gaat terug tot het jaar 1800 want destijds werd er al geschreven over de Barbera druif. Rond de tachtigere jaren van de vorige eeuw kreeg de Barbera meer aandacht. Dit was namelijk jaren niet het geval en de druif werd gezien als jong en vooral niet krachtig. De wijnen werden destijds ook zelden hout gelagerd. Gelukkig is dat vandaag de dag wel het geval. De Barbera druif heeft zich ontwikkeld en wijnmakers waren al snel overtuigd van de kracht van de druif mits er in de wijngaard hard wordt gewerkt. Door veel snoeiwerk kregen de druiven een andere stijl en was er veel aandacht van heel Italië over de werkwijze uit Piëmonte.

Barbera de druif van Piëmonte

Zoals al eerder vermeld worden de Barbera druiven uit Piëmonte veelal hout gelagerd voor een aantal maanden. Dit geeft hem meer diepgang en rijkdom in zowel geur als smaak. Voornamelijk wordt er gebruikt gemaakt van Franse eiken houten vaten die ongebruikt zijn. Zo neemt de Barbera druif alle mooie eigenschappen op van het hout en dat vertaald in een robuuste en elegante rode wijn. Mede hierdoor kan een Barbera uit Piëmonte tegenwoordig lang rijpen op de fles, er wordt zelfs gesproken over 8 a 10 jaar.

We zien de druif ook vaker terug in andere landen met een koeler klimaat, zoals Chili en Australië. Mits aangeplant op de juiste plek geeft hij een geweldige oogst. Maar helaas nog niet te evenaren met wijnen uit de Piëmonte.

De smaak van de Barbera Druif

Hoe smaakt een Barbera uit Piëmonte? Het is een pure verrassing met een vol en krachtig karakter. In de geur geeft hij vaak wat tonen van kersen en pruimen aangevuld met lichte kruiden, vanille en tonen van het houten vat. De smaak is fris droog met mooie verfijnde tannines en natuurlijk veel rood fruit. Achter op de tong geeft hij een samenspel tussen cacao, tabak, viooltjes en soms wat pruimen. Maar vooral een goede opstap naar een Barolo wijn, want hij komt tenslotte uit dezelfde streek.

De Barbera kent specifieke wensen als het gaat om wijn spijs combinaties. Wat hij heerlijk vind zijn gerechten met truffel, gegrild rood vlees, allerlei paddestoelen en stoofpotjes. Ook gaat deze wijn goed bij vettige gerechten, de zuurgraad in de wijn breekt door de vetten heen en dat maakt het perfect. Maar ook risotto’s met paddestoelen is een geweldig gerecht voor een Barbera uit Piëmonte. Wilt u gewoon een stevige avond wijn dan is deze variant uit de Piëmonte ook geweldig!