Er zijn een paar opties hier:
1. Sassicaia 1998
De eerste keer dat ik ook "de" Sassicaia te proeven kreeg. Ik was met mijn broer op ProWein, stonden bij een stand die verschillende huizen vertegenwoordigde lekker te proeven en hadden een leuk gesprek met degene die stond te schenken. Wellicht daardoor kwam zij ineens met de vraag: "Willen jullie nog iets lekkers proeven?" Uiteraard. Toen kwam er een '98 Sassicaia Magnum tevoorschijn. Fantastisch, een wijn die leeftijd kan hebben, een mooie balans heeft tussen fruit, diepgang, finesse.
2. The Debate, Beckstoffer to Kalon Cabernet Franc 2019
Cabernet Franc in duurdere wijnen heeft vaak een uitwerking die iets heel zalvigs, dik, en slijmerigs heeft. Dat klinkt vies, maar denk eens aan een slok Fanta. Dat blijft altijd even in je mond hangen, dat doet die druif ook in de mooiere wijnen. Daarnaast is alles waar Beckstoffer (een druivenboer in Napa Valley, hij maakt zelf geen wijn) mee te maken heeft simpelweg geweldig. Qua prijs niet, maar smaak is fantastisch. Met druiven van Beckstoffer kun je geen slechte wijn maken.
3. Diverse vintages Paleo Rosso
Tevens een pure Cabernet Franc, en samen met de buurman across the street (Poggio Al Tesoro) simpelweg de beste pure Cab Franc in Bolgheri (waar ze overigens naar mijn mening ook betere Bordeaux blends maken dan in Bordeaux zelf)