Roel Timmermans

Roel Timmermans werkt bij ons sinds mei 2025. Hij is verantwoordelijk voor de dagelijks gang van zaken binnen Perfecte Wijn. Met een historie bij Heineken en EssilorLuxottica ook geen vreemde wat betreft e-commerce en de online verkoop van drank.

Daarnaast is wijn al langer een "rode" draad in zijn leven. 

Sinds 2016 post hij met zijn broer regelmatig no-nonsense reviews van wijnen op Instagram, is hij een vaste bezoeker van ProWein en Vinitaly en verzamelt hij flink wat wijnen.

Bekijk zijn blogs

De voorkeuren van Roel

Favoriete wijn?

Poggio Al Tesoro - Dedicato a Walter. Dit spul is echt altijd goed, elk jaar.

Favoriete Druivensoort?

Cabernet Franc uit Bolgeri of Napa Valley

Favoriete Wijnregio?

Napa Valley, daarna Montalcino

Waar hou je niet van in wijn?

Krenten. Rozijnen vind ik prima, maar die gedroogde krentensmaak, nee. Dan pas ik.

Wat is de beste wijn die je ooit hebt gedronken?

Er zijn een paar opties hier:

1. Sassicaia 1998
De eerste keer dat ik ook "de" Sassicaia te proeven kreeg. Ik was met mijn broer op ProWein, stonden bij een stand die verschillende huizen vertegenwoordigde lekker te proeven en hadden een leuk gesprek met degene die stond te schenken. Wellicht daardoor kwam zij ineens met de vraag: "Willen jullie nog iets lekkers proeven?" Uiteraard. Toen kwam er een '98 Sassicaia Magnum tevoorschijn. Fantastisch, een wijn die leeftijd kan hebben, een mooie balans heeft tussen fruit, diepgang, finesse.

2. The Debate, Beckstoffer to Kalon Cabernet Franc 2019
Cabernet Franc in duurdere wijnen heeft vaak een uitwerking die iets heel zalvigs, dik, en slijmerigs heeft. Dat klinkt vies, maar denk eens aan een slok Fanta. Dat blijft altijd even in je mond hangen, dat doet die druif ook in de mooiere wijnen. Daarnaast is alles waar Beckstoffer (een druivenboer in Napa Valley, hij maakt zelf geen wijn) mee te maken heeft simpelweg geweldig. Qua prijs niet, maar smaak is fantastisch. Met druiven van Beckstoffer kun je geen slechte wijn maken.

3. Diverse vintages Paleo Rosso
Tevens een pure Cabernet Franc, en samen met de buurman across the street (Poggio Al Tesoro) simpelweg de beste pure Cab Franc in Bolgheri (waar ze overigens naar mijn mening ook betere Bordeaux blends maken dan in Bordeaux zelf)

Wat moeten mensen echt een keer proberen?

Dat zijn er nogal wat, dus ik moet hier keuzes maken. Maar ja, in mijn vorige antwoorden blijkt wellicht nog niet echt mijn passie voor Italiaanse wijnen. Dus laat ik daar ook wat aandacht aan geven.

Met een mooie dikkere Brunello doe je me echt een plezier. Een Brunello die veel tabak kent, oud hout, wellicht iets "hammigs" dat vind ik schitterend.

Daarnaast als we het hebben over dingen die mensen moeten proberen met wijn:
- Decanteren / beluchten;
- Rood niet te warm drinken;
- Leren slurpen (dat haalt je beleving echt omhoog);
- Verschillende glazen proberen voor verschillende wijnen

(.... en dus flutes maar vast weggooien, zei ik dat hardop?)

Deze:

Rombauer Chardonnay

Dit is mijn introductie met Carneros. Schitterende regio voor wit, als je ook van Bourgogne houdt, en niet bang bent voor wat extra kruidigheid.
En deze:

De 'Pogg' (uitspreken met 'zj' aan het eind)

Een van de Brunello's waarmee het thuis begon. 2019 en 2020 Brunello's zijn tevens een paar van de beste vintages die ik in Brunello heb meegemaakt.